Facilitair Management

Facilitair management

De Facility manager


Daar waar mensen zijn, zijn er activiteiten. Om die activiteiten optimaal te laten plaatsvinden creëer jij als facility manager de omgeving die daarbij past. Jij weet hoe de faciliteiten perfect hierop aansluiten. Zo zorg jij er voor dat mensen optimaal kunnen werken, verblijven en/of recreëren.

Dat is enorm van waarde want jij maakt alles wat we doen net even persoonlijker, efficiënter, duurzamer, aangenamer en dus beter.

Facility management


In de dynamiek van vraag en aabod van faciliteiten waar je dagelijks mee te maken krijgt, geef je de organisatie waar je voor werkt advies en duurf je keuze's te maken. Als je daarin slaagt, breng jij iedere denkbare organisatie naar een hoger niveau.

De trainer


Richard Alexander Meulens

Facility manager Zorginstelling Hugenholtz, centrum voor dementie


MBO --> HBO --> Post HBO  Facilitair Management

Masterclass Facilty Manager


De aanpakOptima Arbo Academy zorgt ervoor dat u het beste uit uzelf kunt halen. Dat doen we door kennis en vaardigheden aan te bieden. In de cursussen staat de kennis centraal. Tijdens de trainingen zult u meer vaardigheden ontwikkelen.

Optima Arbo Academy daagt de deelnemers uit, laat ze nieuwe dingen ontdekken die aansluiten op de eigen werksituatie. Hierdoor ontstaat een goed en krachtig leereffect.

plaats in de organisatie


Dat verschilt per organisatie maar in de meeste gevallen rapporteer je aan de dirtectie. Voor de afdelingen ben je de steun en toeverlaat om hun processen overeind te houden. In het geval van een facilitaire organisatie ben je verantwoordelijk voor meerdere locaties in een regio.

Inschrijfformulier

 
 
 
 
 
 
 
 

Let op: na aanmelding middels de "Verstuur" knop komt hieronder een tekst die het verdere proces beschrijft. Er wordt geen automatische e-mail gegenereerd (die verdwijnen te vaak in de spambox).

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Ondersteunen werknemer

Elke persoon in de organisatie moet kunnen werken in een goed onderhouden kantoor, moet zonder problemen zijn auto kunnen parkeren en 's middags rustig kunnen lunchen.

 

Gebouw inrichting

Je denkt na over hoe bedrijfsruimtes efficiënter ingericht kunnen worden. Je adviseert over werkplekinrichting en klimaatbeheersing.

 

Contacten met externe levernaciers

Bij grote bedrijven worden veel aankopen centraal gedaan. Jij inventariseert de behoeftes en de financiële mogelijkheden. Sommige onderhoudskwesties zijn jouw verantwoordelijkheid, andere voor de verhuurder. Jij coördineert en stuurt.


Leiding geven

Je bent het hoofd van bijvoorbeeld afdelingen als beveiliging, catering, schoonmaak en wagenparkbeheer. Hoe optimaliseer je deze interne processen? MIsschien is een reorganisatie gewenst?


Strategisch meedenken

Je denkt mee over bedrijfsstrategische processen. Hoe kan de facilitaire organisatie optimaal bijdragen aan het realiseren van de bedrijfsdoelen. Misschien is een reorganisatie gewenst. 


Slagvaardige organisatie

Dat interne processen en beheersing daarvan in de moderne maatschappij een steeds grotere en belangrijkere functie vervullen bewijst de Corona-crisis. Organisaties met efficiënte interne processen zijn slagvaardiger en flexibeler gebleken .


Cursusdatum


eerstvolgende: dinsdag 6 oktober 2020 

Cursus specificaties


Niveau: MBO+

Uitvoerder: Optima Arboacademy BV

Adres: Metselaarsweg 2, Salinja

Duur: 2 dagdelen

Tijden: 08:00 tot 17:00

Prijs: 650 NAF ex OB.

Inclusief lesmateriaal


Perspectieven


Je kunt in de functie rollen vanuit een meer specialistische functie en je daarna gaan verbreden. Relatief vaak zit er iemand met een financiële achtergrond op de positie. Dat is niet vreemd want de functie heeft veel te maken beheersing van kosten.


Net zoals bij andere beroepen is er geen plafond. Ook multinationals hebben een facilitaire organisatie die bijvoorbeeld de huisstijl bepaalt van al hun filialen. Elk filiaal heeft dezelfde vloerbedekking en dezelfde uitstraling: een taak van de facilitaire organisatie.