Solliciteren kun je leren

Solliciteren kun je leren

Doelgroep

Een ieder die wil of moet solliciteren en die dat graag op een professionele en resultaatgerichte wijze wil doen. Dit kan zijn diegene die voor het eerst solliciteert, maar ook diegenen die solliciteert om van baan te veranderen.


Je bent op zoek naar een (nieuwe) baan: je bent aan het solliciteren.

Je zit zonder werk, je contract wordt niet verlengd, je bent net klaar met je opleiding of je bent toe aan de volgende stap in je carrière.

Wij hebben alles om te komen tot een nieuwe baan verzameld: handige en effectieve tips, inspirerende video’s en de beste artikelen. Schrijf je dan direct in.

Jij bent het belangrijkste kapitaal van een organisatie


Solliciteren is altijd weer spannend. Je bent op zoek naar je eerste baan of je wilt van baan veranderen en misschien moet je wel van baan veranderen, omdat je door Covid niet langer meer kunt worden ingezet.


Om een baan te krijgen, maar ook om succesvol te zijn in een baan is je motivatie één van de belangrijkste voorwaarden. Maar ook de vraag of deze baan wel bij je past. Als je makkelijk een baantje vind via een kruiwagen of omdat je toch wel van alles accepteert als het maar geld opbrengt, heb je deze training nu niet nodig.


Maar let wel! Met een kruiwagen, overgekwalificeerd of ondergekwalificeerd of niet gemotiveerd zijn, houd je het niet lang vol in een baan. Na verloop van tijd liggen een burn-out of een bore-out op de loer.


Solliciteren is daarom een doelbewuste keuze en vraagt om een professionele aanpak. Die krijgen alle cursisten in deze training aangeboden.De trainers


drs. Arthur Nivillac

Arbospecialist

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Mediator


Toen ik in 2012 de stap heb genomen om te gaan investeren in arbeidsomstandigheden op Curacao, was ik echt niet bewust dat er lokaal zo'n grote achterstand is voor wat betreft arbeidsomstandigheden.


Het is werken aan bewustwording van de werknemers en werkgevers, het is werken aan de fysieke omstandigheden, het is werken aan de psygische en gezondheidskundige omstandigheden, zodat wij over enkele jaren kunnen zeggen, dat er vooruitgang is wat betreft gezonde en veilige werkplekken. Op Curacao en in de Caribbean.

Peter van Loon

Managing Human Resources


Peter van Loon heeft zijn studie Managing Human Resources afgerond in Nijmegen en aan de Universiteit van Hertfordshire. Hij is al meer dan 30 jaar actief in het HR werk in  binnen- en buitenland.


Hij is enthousiast over zijn vak en deelt vanuit zijn bureau Ȃ Priori HR Consultancy graag zijn ervaring met anderen zodat vaak op eenvoudige en praktische wijze kennis wordt opgebouwd om soepel om te kunnen gaan met het belangrijkste kapitaal binnen de organisatie; de medewerkers.


Inschrijfformulier

 
 
 
 
 
 
 
 

Let op: na aanmelding middels de "Verstuur" knop komt hieronder een tekst die het verdere proces beschrijft. Er wordt geen automatische e-mail gegenereerd (die verdwijnen te vaak in de spambox).

Cursus specificaties


Niveau:            Iedereen is welkom

Uitvoerder:     Optima Arboacademy BV en A Priori HR Consultancy BV

Adres:              Metselaarsweg 2, Salinja,

Duur:               eendaagse cursus

Tijden:             08:30 tot 17:00

Prijs:                 Naf. 325,00 excl. O.B. inclusief thee, koffie, snacks en kleine lunch

Income is essential


Optima en Ȃ Priori HR Consultancy zijn van mening dat het hebben van werk niet alleen financieel onafhankelijk maakt, maar ook meer zingeving geeft aan het leven.


Voor kandidaten zonder werk wordt deze cursus met korting aangeboden.

Onderwerpen


Je leert in deze training allereerst goed te kijken naar de functie en de organisatie. Past die baan bij jou en pas jij bij de organisatie.


Dan de topics:


  • de brief, de opbouw, wat moet er in staan en wat niet,
  • het opstellen van de CV
  • het gesprek zelf. De verbale en non-verbale communicatie, de mogelijke cultuurverschillen etc.

 

Kun je jezelf voorbereiden op het gesprek, op de vragen die komen? Ja zeker wel, maar je moet daar ook echt wel even goed over nadenken. Daarom bespreken we ook de onderwerpen waar je denkt moeite mee te hebben.

De aanpak


Optima Arbo Academie zorgt ervoor dat u het beste uit uzelf kunt halen. Dat doen we door kennis en vaardigheden aan te bieden. In de cursussen staat de kennis centraal. Tijdens de trainingen zult u meer vaardigheden ontwikkelen.


Optima Arbo Academie daagt de deelnemers uit, laat ze nieuwe dingen ontdekken die aansluiten op de eigen werksituatie. Hierdoor ontstaat een goed en krachtig leereffect.