Workshop werkplek ergonomie

Workshop werkplek ergonomie


Zitten wordt inmiddels gezien als het nieuwe roken. Het lange tijd zitten in een zelfde houding (ofwel immobiliseren van je lichaam) kan voor allerhande klachten zorgen op de korte en lange termijn. Denk hierbij aan klachten aan de nek en schouder (KANS) op de korte termijn, terwijl op de lange termijn gewrichtsschade (artrose), verslapte gewrichtsbanden en een afname van de spieren op de loer liggen.

Daarnaast merken wij dat veel mensen verouderde ideeën hebben over het juist instellen van de werkplek, het herkennen van de eerste symptomen van KANS en het verhelpen van deze klachten. Bij Optima Arboacademie BV hebben we veel ervaring in het geven van workshops werkplek ergonomie. In deze workshops staat het trainen van het personeel centraal en ligt de focus op self-empowerment. De vitaliteit van het personeel staat bij ons voorop! We leren de cursisten hoe de werkplek het best kan worden ingericht, hoe ze de negatieve effecten van het langdurig zitten kunnen verminderen en hoe ze de eerste symptomen van blessures kunnen herkennen en verhelpen.

Betere productiviteit

Een vitale medewerker heeft doorgaans meer energie, wat zorgt voor een betere productiviteit, concentratie, een betere werksfeer en collegialiteit. Door het voorkomen van klachten is er een grote kans op afname van verzuim.

Wat leert uw personeel?

Na de workshop is uw personeel in staat om:

  • Zelf de stoel op de juiste manier in te stellen
  • De rest van de werkplek juist af te stellen
  • Te reflecteren op het eigen fysiek functioneren
  • Tijdig in te grijpen bij het ontstaan van klachten

Onze workshops is een dagdeel, zijn geschikt voor groepen tot 12 personen en worden gegeven door een Arbo Specialist en een Bedrijfsverpleegkundige met specialisatie ergonomie. Op deze manier houden we de workshops intensief met voldoende individuele aandacht en tijd voor vragen. De focus van de workshop ligt op het verminderen van bestaande klachten, het helpen in voorkomen van klachten in de toekomst en het promoten van een algehele gezonde lifestyle.

De kosten voor een workshop bedragen ANG. 450.00 exclusief OB.


Lesmateriaal:
Presentatie wordt gegeven d.m.v. een power point en lijfelijke demonstratie.
Handout van de powerpoint presentatie.

Doelgroep

Onze workshop en training gezond en veilig werken wordt aangeboden voor beeldschermwerk of fysiek werk. In de workshop worden de medewerkers zich bewust van het effectief gebruik maken van hun lichaam. De training richt zich op het aanleren van vaardigheden om een duurzame gedragsverandering tot stand brengen. Dit bevordert de productiviteit en vermindert de kans op verzuim. De workshop en training is interactief van opzet, is praktisch en ervaringsgericht ingestoken en sluit aan bij het werk- en opleidingsniveau van de doelgroep.

 Cursusdatum.

Deze workshop is geschikt voor groepen van 5 tot 15 personen.

Tijdens deze workshop ga je interactief aan de slag. Je leert hoe je klachten zoals RSI kunt voorkomen en gezonder en productiever kunt werken.
De meest uiteenlopende zaken komen hier aan bod zoals:

  • Een goede ontspannen werkhouding
  • Het instellen van de bureaustoel
  • Het gebruik van de juiste hulpmiddelen
  • Het belang van ontspanning, pauzeren en afwisseling

De trainers


drs. Arthur Nivillac

Arbospecialist

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Mediator


Toen ik in 2012 de stap heb genomen om te gaan investeren in arbeidsomstandigheden op Curacao, was ik echt niet bewust dat er lokaal zo'n grote achterstand is voor wat betreft arbeidsomstandigheden.


Het is werken aan bewustwording van de werknemers en werkgevers, het is werken aan de fysieke omstandigheden, het is werken aan de psychische en gezondheidskundige omstandigheden, zodat wij over enkele jaren kunnen zeggen, dat er vooruitgang is wat betreft gezonde en veilige werkplekken. Op Curacao en in de Caribbean.

Inschrijf formulier

 
 
 
 
 
 
 

Let op: na aanmelding middels de "Verstuur" knop komt hieronder een tekst die het verdere proces beschrijft. Er wordt geen automatische e-mail gegenereerd (die verdwijnen te vaak in de spambox).