De trainers

drs. Arthur Nivillac

Arbospecialist

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Mediator

Hoofddocent


Ik werk iedere dag met volle overgave aan bewustwording van de werknemers en werkgevers, aan de fysieke omstandigheden, aan de psygische en ook aan de financiële kant.

Over enkele jaren wil ik kunnen zeggen dat er vooruitgang is wat betreft gezonde en veilige werkplekken, op Curacao en in de Caribbean. Dat is mijn doel!


Peter van Loon

Managing Human Resources


Peter van Loon heeft zijn studie Managing Human Resources afgerond in Nijmegen en aan de Universiteit van Hertfordshire. Hij is al meer dan 30 jaar actief in het HR werk in  binnen- en buitenland.


Hij is enthousiast over zijn vak en deelt vanuit zijn bureau Ȃ Priori HR Consultancy graag zijn ervaring met anderen zodat vaak op eenvoudige en praktische wijze kennis wordt opgebouwd om soepel om te kunnen gaan met het belangrijkste kapitaal binnen de organisatie; de medewerkers.


Dr. Tom van den Belt

Organisatie agoog


De gastdocent van deze opleiding is dr. Tom van den Belt.  Hij is aanvankelijk HBO opgeleid als agoog en VO-opgeleid als organisatie-agoog.


Zijn masterthesis organisatiepsychologie (1992) ging over de strategische positionering van Bedrijfsmaatschappelijk Werker (BMW) binnen het krachtenveld van de arbeidsverhoudingen. Hij heeft diverse publicaties o.a. over BMW, leiderschap en Human Resources Manager (HRM). Zijn proefschrift (managementwetenschappen) handelt over ethiek van leiderschap en HRM. Naast inhoudelijke scholing in b.v. presentatiebenadering, is hij opgeleid tot filosoof-ethicus 9MA) van de managementwetenschappen.


Naast diverse artikelen over ethiek van leiderschap en werkgeverschap publiceerde hij in 2018 het boek Goed werkgeverschap & goed werknemerschap. Ethiek van bedrijfscultuur, leiderschap en arbeidsrelaties.


Eddy van der Linden

Manager Kwaliteit en Veiligheid at Dr. Horacio E. Oduber Hospital Aruba


Mijn eerste werkgever in Nederland had de bouwsector als belangrijkste klant waardoor ik binnen mum van tijd de cursussen VCA en VOL-VCA mocht gaan doceren in de regio Zuid Oost. Het duurde niet lang dat ik ook heel Nederland mocht afreizen om cursussen te verzorgen. Ik kende het boek op gegeven moment uit mijn hoofd maar ook alle risico’s voor alle functies dankzij de cursisten.


Na twee jaar trainingen ging ik me bezig houden met advieswerk en heb gelukkig mee mogen lopen met een arbeidhygiënist en een gepensioneerde inspecteur van de arbeidsinspectie ( nu Inspectiedienst Sociale Zaken Werkgelegenheid (ISZW). We hebben toen voor de betonindustrie over heel Nederland kwartsstofmetingen uitgevoerd, daarna volgde geluidsmetingen en andere verdiepingsonderzoeken, o.a. machine veiligheid. 

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het uitvoeren van RI&E's met de daarbij behorende verdiepingsonderzoeken voor diverse sectoren.


Huub Medina

Veiligheidskundige

Lead auditor ISO 45001

PFSO

Qooling consultant


Arbeidsomstandigheden en arbeidsveiligheid zijn mij op het lijf geschreven. In zogenaamde "gevaarlijke beroepen" als paragliding instructeur, havenwerker, vrachtwagenchauffeur staat veiligheid hoog in het vaandel. En terecht want de gevolgen van een incident kunnen groot zijn. Het is mij gegund om van deze en nog andere beroepen mijn kennis en kunde te bundelen, in een veiligheidskundig jasje te steken en in deze opleiding te stoppen. Daar ben ik oprecht trots op. De werkvloer wordt er dan weer een beetje veiliger en gezonder van en dát is het doel.   

drs. Giovanni Eugenia

Arbeid- & organisatiepsycholoog


Giovanni heeft aan de Universiteit Leiden gestudeerd als Arbeids- en Gezondheidspsycholoog en heeft in zijn jaren als gedragswetenschapper ruime ervaring opgelopen zowel in de private alsook in de publieke sector. Zijn primaire focus is om bedrijven te ondersteunen om zo optimaal en gezond mogelijk te kunnen benutten van hun “Human Capital”. Immers, medewerkers bepalen mede voor een groot deel het succes van uw organisatie.

 

Medewerkers met stress of burn-out? Behoefte aan een training in conflicthantering of teambuilding? Met zijn kennis en ervaring op het gebied van Human Capital Development, staat Giovanni klaar om u te voorzien van de juiste adviezen en trainingen zodat u met een gerust hart kan focussen op wat voor u belangrijk is binnen uw business.

 

Luisteren naar Giovanni doet je beseffen dat er meer is.

Richard Alexander Meulens

Facility manager Zorginstelling Hugenholtz, centrum voor dementie


MBO --> HBO --> Post HBO  Facilitair Management

Masterclass Facilty Manager

Luigi Yanez

Wim van Alphen

Arbeidshygiënist


Wim van Alphen is veiligheidskundige, arbeidshygiënist, chemicus en microbioloog met veel laboratoriumervaring. In de rol van adviseur op het gebied van veiligheid en gezondheid komt hij bij veel bedrijven over de vloer. Hij is tevens docent bij de opleiding Hogere veiligheidskunde en Arbeidshygiëne van de PHOV in Utrecht (Nederland) en heeft meegewerkt aan de samenstelling van het curriculum voor CCSE.